Торти, тістечка
Листкові тістечка з білковою піною

Листкові тістечка з білковою піною

Тісто: 350 г борошна, 300 г марга­рину, яйце, 2 жовтки, 100 г сметани. Білкова піна: 5 білків, 300 г цукру, —2 столові ложки сиропу з вишневого варення.

Для оздоблення: вишні з ва­рення, ванілін, цукрова пудра.

Посічіть маргарин з борошном, вилийте яйце, жовтки, сметану і вимішайте до утворення однорідної маси. Залиш­те тісто в холодному місці на ніч. Наступного дня розкачайте, посипаю­чи борошном. З допомогою качалки перенесіть тісто на лист, розправте, поколіть виделкою і печіть у гарячій духовці зо хвилин.

З цукру і півсклянки води зваріть густий сироп. З'єднайте його з сиро­пом з вишневого варення. Збийте біл­ки на піну, поступово вливаючи тон­кою цівкою сироп. Поставте миску з піною на каструлю з киплячою во­дою і продовжуйте збивати. Коли піна загусне, зніміть її з пари і збивайте до охолодження.

Спечений корж розріжте навпіл упо­перек. Одну половину наріжте квадра­тами, на другу накладіть приготов­лену білкову піну, намажте рівним шаром і накрийте квадратами. Гост­рим ножем наріжте нижню половину за верхніми квадратами. Ніж щоразу витирайте від піни і занурюйте у га­рячу воду. Посипте тістечка цукро­вою пудрою з ваніліном, на кожне покладіть ягоду з вишневого варення.

 
Ювілейний торт

Ювілейний торт

Пісочне тісто:, 500 г борошна, 350 г маргарину, 150 г цукру, 8 жовт­ків, 1/2 чайної ложки порошку для .печива, цедра і сік 1/2 лимона.

Горіхова начинка: 150 г очи­щених горіхів, 1/2 банки згущеного молока.

Джемова начинка: 400 г абри­косового джему, 2 білки. Бабка:    150 г   очищених горіхів, 8 білків, 200 г цукру, 2 столові лож­ки сухарів, ванілін.

Помадка: 300 г цукру, 1/2 склян­ки води, 1/2 чайної ложки оцту, 70 г шоколаду, 100 г вершкового масла, ванілін, столова ложка коньяку. Для оздоблення: райські яблука з варення, мармелад, шоколад, горіхи.

Розітріть маргарин з цукром, лимон­ною цедрою і соком, вливаючи по жовтку. Всипте борошно з порошком для печива, добре вимішайте. Потри­мавши тісто кілька годин у холодиль­нику, поділіть його на три частини. З кожної спечіть у тортівниці корж. Ще теплим перший корж змажте тре­тиною абрикосового джему, розтерто­го з білками на густу масу. Другий корж з тортівниці, допомагаючи собі ножем, зсуньте на корж з джемом, наложіть на нього розтерті з згуще­ним молоком мелені горіхи. Потім покладіть третій корж. Верх і боки торта змажте рештою джемової на­чинки, посипте грубо посіченими го­ріхами. Спечіть бабку. Збийте білки з цукром і ваніліном на піну, вимішай­те її з меленими горіхами і сухаря­ми, вилийте у змащену жиром і поси­пану сухарями форму і поставте у добре нагріту духовку на 30—40 хви­лин.

Тим часом приготуйте помадку. З цукру, води й оцту зваріть сироп і з'єднайте його з розтопленим шоко­ладом. Знявши з плити, розітріть ма­су з маслом, ваніліном і коньяком. Верх і боки бабки покрийте помад­кою. Обсипте тертим шоколадом. По­клавши бабку на середину торта, при­красьте її райськими яблуками з ва­рення, половинками горіхів, фігурно нарізаним мармеладом.

 

 
Святковий вафельний торт

Святковий вафельний торт

4 вафлі.

Сливова начинка: 200 г чор­носливу, 50 г очищених горіхів, 100 г цукру.

Горіхова начинка: 150 г очи­щених горіхів, 150 г цукру, 2—3 сто­лові ложки молока, жовток, ванілін. Шоколадний крем: 50 г шоко­ладу, 250 г вершкового масла, 2 жовт­ки, 200 г цукрової пудри, 1—2 сто­лові ложки коньяку. Для оздоблення: шоколад, го­ріхи, варення.

Окремо приготуйте начинки і крем. Чорнослив помийте, зваріть у малій кількості води, вибравши кісточки, на­ріжте соломкою і вкиньте разом з дрібно посіченими горіхами або миг­далем у сироп, приготовлений з цук­ру і півсклянки води. Жовток розітріть з цукром, з'єднайте з меленими горіхами, молоком, вані­ліном і добре вимішайте, тримаючи на плиті кілька хвилин.

Масло розітріть з цукровою пудрою, розігрітим шоколадом і жовтками. Для аромату вилийте коньяк. Перекладіть першу і другу вафлю сливовою начинкою, другу і третю — горіховою начинкою, третю і четвер­ту — кремом. Верх і боки також змаж­те кремом, посипте тертим шокола­дом, оздобте горіхами і варенням.

 

 
Горіховий торт

Горіховий торт

Тісто: 200 г очищених горіхів, 200 г цукру, 8 яєць, 1/2 склянки сухарів, ванілін.

Крем: 200 г вершкового масла, 100 г маргарину, 200 г очищених го­ріхів, 200 г цукрової пудри, 1/2 склян­ки сметани, ванілін, столова ложка коньяку.

Начинка: 200 г вишневого джему. Для оздоблення: горіхи, вишні з варення.

Жовтки розітріть з цукром і ванілі­ном. Додайте до них збиті білки, ме­лені горіхи, сухарі, все добре вимі­шайте і вилийте у змащену жиром і посипану меленими горіхами тортівницю. Печіть при температурі 200° 30—40 хвилин.

Приготуйте крем. Масло і маргарин розітріть з цукровою пудрою і вані­ліном. Сметану збийте, вимішайте з меленими горіхами. Продукти з'єд­найте, вилийте коньяк. Збивайте крем до утворення пухкої маси. Тісто розріжте на два коржі і скро­піть солодкою кавою. Нижній корж змажте джемом, на джем покладіть крем і накрийте верхнім коржем. Верх і боки торта теж обмажте кре­мом, обсипте меленими горіхами. Для оздоблення використайте вишні з варення і половинки горіхів.

 

 
Торт «Ялинка»

Торт «Ялинка»

Тісто: 300 г борошна, 250 г верш­кового масла, столова ложка цукру, жовток, 2 столові ложки сметани, сік 1/2 лимона, сіль.

Начинка: 500 г абрикосового дже­му, білок, лимонна цедра.

Помадка: 300 г цукру, 1/2 склян­ки води, чайна ложка оцту, чайна ложка вершкового масла, зо г какао, з—4 столові ложки молока. Для оздоблення: цукрова пуд­ра, мармелад.

Масло посічіть з борошном, додайте цукор, жовток, лимонний сік, смета­ну, сіль, замісіть тісто і винесіть йо­го на 2 години в холодне місце. По­тім тісто перемісіть, поділіть на три частини, розкачайте коржі, проколіть виделкою і спечіть. Виймайте коржі з тортівниці обережно, щоб не покри­шилися. Коли охолонуть, перекладіть їх джемом, розтертим з білком і ли­монною цедрою, і приложіть гнітом. Наступного дня полийте торт шоко­ладною помадкою. Для цього з цук­ру, води й оцту зваріть сироп, а по­тім добре розітріть його з маслом і звареним з молоком какао. Поклавши на торт паперову вирізку з зображенням зайчат, посипте крізь сито цукровою пудрою й обережно зніміть папір, щоб не зіпсувати кон­турів малюнка. З зеленого мармеладу виложіть посередині ялинку. Краї торта прикрасьте фігурно нарізаним кольоровим мармеладом.

 
Фруктові тістечка

Фруктові тістечка

Тісто: 600 г борошна, 250 г вершкового масла, 200 г цукру, 3—4 жовтки, 1/2 склянки сметани, цедра 1 лимона, 1/2 чайної ложки порошку для печива. Начинка: фрукти з компоту або з варення.

Білкова піна: 3—4 білки, 200 г цукрової пудри, ванілін.

Масло посічіть з борошном, додайте порошок для печива, розтерті з цукром і цедрою жовтки, сметану, замісіть тісто (якщо густе, вилийте 2—з столові ложки холодної води) і покладіть на декілька годин у холодне місце. Опісля перемісіть, тонко розкачайте, проколіть виделкою і викрайте круглі коржики. Печіть на змащеному жиром листі в гарячій духовці (240 градусів) до напівготов­ності. Збиту з білків, цукрової пудри і ваніліну піну кондитерським шприцом витисніть по краях коржиків і ще раз поставте в духовку. Коли піна зарум'яниться, тістечка вийміть з духовки.

Перед подачею на стіл у тістечка положіть фрукти. Тістечка будуть гарно виглядати, якщо в кожне з них по­кладете інші фрукти.

 
Шоколадний торт на вафлях

Шоколадний торт на вафлях

5—6 вафель.

Крем: 300 г вершкового масла, 150 г очищених горіхів, банка згущеного какао, столова ложка коньяку, ромо­ва есенція.

Для оздоблення: вишні та аґрус з варення.

Масло розітріть на піну, додаючи по ложці згущене какао, підсмажені і посічені горіхи, вилийте коньяк, кілька крапель ромової есенції, все добре вимішайте і охолодіть. Двома третинами крему перекладіть вафлі. Торт притисніть гнітом і залиште на кілька годин, щоб спресувався. Опісля змажте рештою крему верх і боки. Оздобте вишнями й аґрусом з варення, а боки обсипте вафельною кришкою.

 
Торт «Снігові баби»

Торт «Снігові баби»

Тісто: 500 г борошна, 300 г маргарину, 100 г цукру, 100 г очищених горіхів, 4 жовтки, 2—3 столові ложки сметани.

Крем: 400 г вершкового масла, 100 г цукру, 200 г цукрової пудри, 50 г какао, 2 жовтки, 1/2 склянки молока, 2 столові ложки борошна, 2—3 столові ложки коньяку, ванілін, 150 г очищених горіхів. Начинка: 400 г абрикосового джему.

Для оздоблення: цукрова пудра, горіхи.

Маргарин посічіть з борошном, додайте цукор, жовтки, мелені горіхи, сметану і замісіть пісочне тісто. Якщо тісто густе, вилийте кілька ложок холодної води. Покладіть тісто на 1—2 го­дини в холодне місце, після чого поділіть на чотири частини, розкачай­те коржі, поколіть виделкою і печіть у гарячій духовці 15—20 хвилин. Коли коржі остигнуть, перші два перекладіть джемом, решту — охолодже­ним кремом, посипаючи його підсма­женими грубо посіченими горіхами. Верх і боки торта також покрийте кремом.

Крем приготуйте так. Підсмажте бо­рошно з столовою ложкою масла до кремового кольору. Знявши з вогню, розведіть з столовими ложками хо­лодного молока, з'єднайте з розтер­тими з столовими ложками цукру і ваніліном жовтками. Масло розіт­ріть з цукровою пудрою на пухку масу, поступово додаючи крем і зварене з рештою молока і столовою ложкою цукру какао. Вилийте коньяк і ще раз вимішайте. Торт оздобте «сніговими бабами». Зробити це неважко. Папір розміру торта складіть увосьмеро і виріжте «снігову бабу». Вирізку накладіть на торт (перед цим його слід охолодити, щоб крем затужавів) і посипте крізь сито цукровою пудрою. Обережно зніміть папір, щоб не зруйнувати контурів малюнка. Краї торта обложіть половинками горіхів.

 
« НачалоПредыдущая1234СледующаяПоследняя »

Страница 4 из 4