Гуска, запечена з яблуками і картоплею

Гуска, запечена з яблуками і картоплею

Гуска, 500 г яблук, зубок часнику, сіль. Гарнір: 1 кг картоплі, сіль.

Гуску випотрошіть, помийте і посоліть. Обчищені яблука наріжте четвер­тинками і наложіть у гуску. Тушку зашийте, покладіть на лист, вилийте 1/2 склянки гарячої води і пе­чіть у добре нагрітій духовці. В міру википання соусу підливайте води. Коли гуска майже спеклася, натріть її часником, наколовши зубок на ви­делку, потім обложіть гуску картоп­лею, посоліть і печіть до готовності. Готову гуску наріжте порціями, вило­жіть на блюдо, обкладіть печеними яблуками  і картоплею.


Схожі кулінарні рецепти Української кухні