Популярний медівник

Популярний медівник

700 г борошна, 250 г меду, 300 г цук­ру, 6 яєць, склянка сметани, чайна ложка соди, 100 г очищених горіхів, 100 г родзинок, 100 г фініків, 100 г цукатів, лимон, чайна ложка кориці з гвоздикою.

У розтерті з цукром жовтки додайте розтоплений з прянощами мед, смета­ну, лимонний сік і цедру, борошно, соду і розтирайте до появи пухирців. Коли тісто матиме густоту сметани, вимі­шайте його із збитими білками, по­січеними горіхами, родзинками, дріб­но нарізаними фініками, цукатами (щоб під час випікання вони не осіли на дно, їх слід попередньо притрусити борошном) і вилийте у змащену жиром і посипану борошном вузьку форму. Печіть медівник у духовці годину при температурі 180—200°. Виймайте з форми холодним.


Схожі кулінарні рецепти Української кухні