Сирник на крихкому тісті

Сирник на крихкому тісті

Тісто: 200 г борошна, 150 г марга­рину, столова ложка цукру, 2—3 сто­лові ложки сметани. Сирна маса: 1 кг сиру, 7 яєць, 300 г цукру, столова ложка вершко­вого масла, 4 зварені обчищеними кар­топлини, 2 столові ложки манних круп, цедра 1/2 лимона. Помадка: 200 г цукрової пудри, сік 1/2 лимона, білок, мигдальна есен­ція, столова ложка коньяку. Для оздоблення:  100 г мигдалю.

Посічіть маргарин з борошном, додай­те цукор, сметану і замісіть тісто. Вистеліть ним дно тортівниці, поко­літь виделкою і поставте в гарячу ду­ховку. Через 15 хвилин виложіть на недопечений корж сирну масу, змаж­те жовтком і печіть годину. Якщо сирник дуже рум'яниться, накрийте його вологим папером. Цукрову пудру розтирайте дерев'яною ложкою з білком до утворення одно­рідної пухкої маси, додаючи по кіль­ка крапель лимонного соку, мигдаль­ної есенції, коньяку. Приготовленою помадкою покрийте охолоджений сир­ник. Оздобте його мигдалем. Сирну масу приготуйте так. Сир зме­літь на м'ясорубці разом з картоплею. Масло розітріть з цукром, жовтками і лимонною цедрою, додаючи по лож­ці змелений сир з картоплею. Пухку масу з'єднайте із збитими білками, манними крупами і вимішайте.


Схожі кулінарні рецепти Української кухні