Смажені пиріжки з м'ясом

Смажені пиріжки з м'ясом

Тісто: 500 г борошна, 50 г марга­рину, склянка молока, яйце, жовток, 50 г дріжджів, чайна ложка цукру. Н а чи н к а: 500 г вареного м'яса, яй­це, цибулина, столова ложка марга­рину, мелений перець, сіль. Для смаження: 300 г олії.

Дріжджі з цукром розпустіть у піді­грітому молоці і поставте в тепле міс­це. Коли дріжджі почнуть бродити, вилийте їх у посуд з борошном, додай­те яйце, жовток, розмішайте ложкою, а потім рукою. Якщо тісто густе, вилийте кілька ложок теплого молока. Добре вимішайте його рукою, додаю­чи розтоплений маргарин, накрийте і поставте у тепле місце. Коли тісто підійде, викладіть його на посипану борошном дошку, перемісіть, скачайте валок і поділіть його на невеликі частинки, кожну розкачайте, накла­діть начинку і зліпіть пиріжки. Начинку приготуйте так. Варене м'ясо змеліть на м'ясорубці, додайте яйце, підсмажену на маргарині цибулю, перець, сіль і все разом вимішайте. Пиріжки покладіть рубцем на поси­пану борошном дошку і накрийте руш­ником. Коли підійдуть, посмажте їх в олії або рослинному салі. Потім викладіть пиріжки на промокальний папір, який вбере зайвий жир. Подай­те гарячими на нагрітій тарілці.


Схожі кулінарні рецепти Української кухні